Aamratech: professionele centrale verwarming installateur uit Deurne, Antwerpen

Voor een prettig binnenklimaat is een goedwerkende centrale verwarming essentieel. CV zorgt namelijk voor een gelijkmatige warmteverdeling in huis voor een optimaal wooncomfort. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de installatie van klassieke CV-installaties, ook voor andere verwarmingssystemen kunt u terecht. Neem gerust contact op om de mogelijkheden door te spreken. Cv-ketel installatie is een vak apart. Wanneer u zeker wilt zijn van kwaliteit, schakelt u Aamratech uit Deurne in als centrale verwarming installateur voor klussen op het gebied van centrale verwarming. Naast installatie, kunt u ook terecht voor onderhoud of depannage.

Wat is centrale verwarming

Er bestaan twee soorten verwarming: centrale verwarming en decentrale verwarming. Decentrale verwarming houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende toestellen die warmte produceren. Centrale verwarming wekt juist warmte op voor de gehele woning, wat via leidingen wordt verdeeld over radiatoren. De cv-ketel is dan het hart van het gehele verwarmingssysteem. Hoe die warmte wordt opgewekt, hangt af van uw situatie. Dit kan bijvoorbeeld door stadswarmte of een warmtepomp. Cv-ketels in België werken over het algemeen op aardgas. Meer weten? De chauffagist van Aamratech kan u meer vertellen over de verschillende soorten verwarming.

Hoe werkt een cv-installatie

Centrale verwarmingsinstallaties zijn de afgelopen jaren sterk gemoderniseerd met hoogwaardige techniek. In het kastje zitten verschillende onderdelen, zoals leidingen, behuizing, de verbrandingskamer, een automatische ontluchter, rookgasafvoer en luchttoevoer, een gasregelblok, ventilator, circulatiepompen en een driewegklep. Deze onderdelen zorgen er voor dat water kan worden verwarmd door een brander die werkt op bijvoorbeeld aardgas of stookolie. Wanneer het water in de Cv-ketel is verwarmd, stroomt dit door naar de verschillende radiatoren in uw woning. Het afgekoelde water wordt weer teruggevoerd naar de ketel waar het weer opnieuw kan worden verwarmd.

Efficiënte Cv-installatie

Centrale verwarming is de grootste energieverbruiker in een woning. Omdat te voorkomen dat de kosten te hoog oplopen, is het belangrijk dat de centrale verwarming installateur de Cv-ketel optimaal instelt. Ook is het beter voor het milieu wanneer spaarzaam met gas wordt omgegaan. Aamratech heeft veel kennis in huis en zorgt voor een efficiënte installatie voor duurzaam gebruik. Zo staan veel Cv-ketels van op de fabrieksinstelling van 80 graden, terwijl zij efficiënter werken op 60 graden. Het zit namelijk zo: als water dat terugkomt bij de ketel hoger is dan 58 graden, wordt het hogere rendement niet gehaald omdat de rookgassen dan niet goed afkoelen. Een Cv-ketel werkt optimaal wanneer de retourtemperatuur van het water tussen de 30 en 40 graden zit. Met een goed ingestelde Cv-ketel kunt u dus uw gasverbruik met zo’n 10-30% procent laten dalen.

Advies centrale verwarming

Door onze jaren aan ervaring, vakkennis en de juiste certificaten kunt u rekenen op een veilige installatie. Onze betrouwbare centrale verwarming installateur gaat nauwkeurig te werk. Daarbij kunt u ook rekenen op advies op maat. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0483400360, te mailen naar info@cv-sanitair-aamratech.be, of het contactformulier in te vullen. Ook vindt u op deze website nog meer informatie over sanitair, elektra en centrale verwarming onderhoud.

centrale verwarming installatie