Op zoek naar een gecertificeerde technieker voor centrale verwarming onderhoud in Deurne? Aamratech staat voor u klaar!

Niemand zit graag in de kou of moet denken aan een koude douche. Om deze ongemakken te voorkomen, is regelmatig centrale verwarming onderhoud nodig. Periodiek onderhoud aan de verwarmingsketel helpt storingen en onnodige reparaties te voorkomen, en zorgt dat uw ketel zo efficiënt mogelijk blijft werken. Tevens is regelmatig onderhoud aan uw centrale verwarming verplicht in België. Dit geldt voor zowel bedrijven als particulieren. Ieder jaar of twee jaar, afhankelijk van de gebruikte brandstof en het vermogen van de centrale verwarming, moet u de cv-ketel na laten kijken door een erkende technicus. Kies voor de gecertificeerde techniekers van Aamratech in Deurne.

Centrale verwarming onderhoud in Deurne

Met meer dan 17 jaar ervaring in de verwarmingssector kunt u bij Aamratech rekenen op een efficiënte aanpak en professionele afhandeling van de onderhoudsbeurt aan uw cv-ketel.  Een centrale verwarming installateur voert de volgende handelingen uit bij een onderhoudsbeurt:

  • het reinigen en controleren van de schoorsteen of rookgasafvoer.
  • controle van de algemene staat van het stooktoestel en montage van de installatie: bevestiging van de rookgasafvoer en controle op lekkages.
  • controle op de aanwezigheid van voldoende ventilatievoorzieningen in de ruimte.
  • controle van de verbrandingswaarden: de waarden van koolmonoxide (CO), koolstofdioxide (CO2) en zuurstof (O2) in de rookgassen van het stooktoestel.

De techniekers van Aamratech zijn in het bezit van een G1 erkenningsnummer. U bent dus zeker dat het nazicht aan uw verwarmingsketel juist wordt uitgevoerd. Daarnaast wordt er bij elke onderhoudsbeurt een reinigingsattest en verbrandingsattest afgeleverd. Zowel particulieren als bedrijven kunnen Aamratech inschakelen voor centrale verwarming onderhoud.

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

Periodiek onderhoud aan uw centrale verwarming is zowel voor uw portemonnee, eigen gezondheid als het milieu erg belangrijk. De voordelen van regelmatig onderhoud zijn:

  • Langere levensduur verwarmingsketel
  • Voorkomt storingen: door kleine problemen direct op te lossen, voorkomt u dat uw cv-ketel op een ongunstig moment uitvalt.
  • Voorkomt dure reparatiekosten: door het uitvoeren van onderhoud gaan de verwarmingsketel onderdelen langer mee.
  • Energiezuiniger: een onderhouden cv-ketel is energiezuiniger, wat tot wel 10% op uw energierekening scheelt.
  • Milieuvriendelijker: een goed onderhouden ketel genereert minder CO2-uitstoot en een betere verbranding van gas.
  • Veiligheid: regelmatig onderhoud aan uw centrale verwarming verhoogt de brandveiligheid en verlaagt de kans op lekkage van koolmonoxide.

Verplicht onderhoud centrale verwarming

Afhankelijk van de gebruikte brandstof en het vermogen van de cv-ketel, dient een periodieke onderhoudsbeurt aan uw centrale verwarming te worden uitgevoerd. Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan of propaan) met een vermogen vanaf 20 kilowatt (kW) dient iedere twee jaar verplicht onderhouden te worden. Centrale stooktoestellen op vloeibare brandstof (stookolie) of vaste brandstof (hout, pellets of steenkool) met een vermogen vanaf 20 kW moeten jaarlijks onderhouden worden. Heeft uw ketel een vermogen van minder dan 20 kW, dan is onderhoud niet verplicht, maar wordt u dit wel aangeraden. Bezuinig niet op centrale verwarming onderhoud en schakel Aamratech uit Deurne in!

Neem gerust contact op met Aamratech door te bellen naar 0483400360, te mailen naar info@cv-sanitair-aamratech.be, of een bericht achter te laten op onze contactpagina.

Centrale verwarming onderhoud